Scholen en groepen

Scholen en BSO’s zijn van harte welkom op Jeugdland. Via NMCX bieden wij een uitgebreid aanbod aan NME (Natuur en Milieu Educatie) activiteiten aan.
Ook voor een sportdag, uitje of een feestje met de klas of met de hele school is Jeugdland de perfecte locatie.

BSO’s zijn van harte welkom om met een groep te komen spelen en mee te doen aan de dagelijkse activiteit.

Educatief programma op Jeugdland

  • Insectenhotel maken
  • Slootjesles
  • Pluk de herfst
  • Proef de lente
  • Huttenbouw
  • Techniekproefjes
  • Boogschieten

Via NMCX, centrum voor duurzaamheid regio Haarlemmermeer, kunnen basisscholen verschillende educatieve lessen reserveren bij Jeugdland. De lesprogramma’s van Jeugdland voldoen aan meerdere kerndoelen in het basisonderwijs.

Jeugdland biedt verschillende programma’s aan die aansluiten op het thema duurzaamheid en milieu, zoals slootjesles, techniekles, insectenhotel maken, oogsten en proeven uit onze moestuin en verkeerskunsten. Tijdens de lessen is er aandacht voor samenwerken en creativiteit.

Na afloop van het lesprogramma kunnen kinderen nog even spelen op het terrein van Jeugdland. De lessen bij Jeugdland worden gegeven op woensdag en vrijdagochtend van 10:00 – 11:30 uur en zijn te boeken via NMCX. Of neem contact op met Jeugdland Hoofddorp.

De kosten voor het schooljaar 2020/2021 zijn €2,00 per leerling, te betalen per pin/contant.

FeestTafelBuiten
Insectenhotels
Slootjesles
PleinHoofddorp

Scholen

Jeugdland is een perfecte plek voor een leuk uitje of sportdag met de klas of school. Het Jeugdlandterrein heeft verschillende uitdagende klimtoestellen, een dubbele kabelbaan, schommels, waterspeeltuin, zandbak, skelters en een huttendorp. Bij slechter weer kunnen kinderen in het clubhuis knutselen, spelletjes spelen, tafelvoetballen, poppenkast spelen of een boekje lezen uit ons Kinderboek Zwerfstation.

Het is ook mogelijk om een activiteit te boeken bij Jeugdland met de klas, zoals boogschieten of hutten bouwen.

Scholen kunnen Jeugdland bezoeken op woensdag- en vrijdagochtend tussen 10:00 en 12:00. In overleg is Jeugdland ook beschikbaar op andere dagen en tijden.

Kosten
  • Woensdag- en vrijdagochtend alleen spelen: €1,50 per leerling.
  • Woensdag- en vrijdagochtend inclusief activiteit: €2,00 per leerling.
  • Buiten reguliere tijden: €30,00 per uur (2 uur extra voor openen/sluiten) plus €2,00 per leerling per bezoek.

Inclusief limonade voor de kinderen en koffie/thee voor leerkrachten en begeleiding.

Neem voor meer informatie en reserveren contact op.

BSO’s en groepen

BSO’s en groepen zijn van harte welkom op Jeugdland! De kinderen van de BSO/ groep kunnen ook meedoen aan de dagelijkse activiteit. De meeste dagelijkse activiteiten zijn gratis, maar soms vragen wij een kleine vergoeding. Om teleurstelling te voorkomen vragen wij om uw bezoek van tevoren aan te melden en door te geven of de kinderen meedoen aan de dagelijkse activiteit. De agenda van de activiteiten wordt gepubliceerd op Facebook, Instagram en op de website van Jeugdland. Bij de activiteit staat of het gratis is of dat er een vergoeding wordt gevraagd.

Kosten

Een dag spelen bij Jeugdland kost €2,00 per kind. Begeleiding hoeft niet te betalen. Voor hutten bouwen vragen wij €1,00 extra. Kinderen mogen alleen hutten bouwen op stevige dichte schoenen. Kinderen op slippers mogen niet in het huttendorp spelen.

De begeleiding blijft ten alle tijden verantwoordelijk voor de groep kinderen. Op het Jeugdland terrein zijn diverse slootjes. Kinderen zonder zwemdiploma zijn welkom. Echter moeten deze kinderen extra in de gaten gehouden worden.