(Buiten)spelen is goed voor de ontwikkeling!

Hutten bouwen, touwtje springen, knutselen of bakken: Hier vind je kinderactiviteiten en al het nieuws!

Nooit meer een leuke activiteit mislopen?

Veiligheidsdag 2024 bij Jeugdland Hoofddorp

Kom langs en ontdek de wereld van hulpdiensten!

Op zaterdag 16 maart, tussen 13:00 en 17:00 uur, opent Jeugdland Hoofddorp haar deuren aan de Redenburgsingel 100 voor een spannende en educatieve dag vol met veiligheidsactiviteiten. Deze speciale Veiligheidsdag staat in het teken van het ontdekken van de belangrijke rol die hulpdiensten spelen in onze samenleving.

Gelegen in een stoere omgeving waar normaal gesproken kinderen zich vermaken met het bouwen van hutten, het racen met skelters en het spelen in de speeltoestellen zal Jeugdland Hoofddorp deze dag transformeren tot een podium waarop de helden van onze samenleving hun werk presenteren.

Van de brandweermannen tot de leden van de ambulance, politie, defensie, de reddingsbrigade KNRM en Rijkswaterstaat. Elk team zal aanwezig zijn om de jonge bezoekers te informeren over hun werkzaamheden, door te laten zien welke taken ze uitvoeren en zelfs een kijkje te geven in hun voertuigen en uitrusting. Ook DJ Damian is aanwezig om te zorgen voor gezellige muziek tijdens deze dag.

Het belooft een interactieve en leerzame dag te worden, waar kinderen de kans krijgen om vragen te stellen, hun favoriete voertuigen van dichtbij te bekijken en zelfs enkele hands-on activiteiten uit te proberen.

“De veiligheid van onze kinderen is van het grootste belang en het is essentieel dat ze begrijpen hoe ze zichzelf en anderen kunnen helpen in noodsituaties”, aldus een bestuurslid van Jeugdland Hoofddorp. “Met deze Veiligheidsdag willen we een brug slaan tussen de jeugd en de verschillende hulpdiensten, zodat ze vertrouwd raken met hun belangrijke werk en misschien zelfs geïnspireerd worden om zich in de toekomst bij een van deze diensten aan te sluiten.”

De toegang tot deze speciale dag is gratis en iedereen is van harte welkom om langs te komen. Dus breng je vrienden en familie mee en beleef met ons een onvergetelijke dag vol avontuur en educatie bij Jeugdland Hoofddorp op zaterdag 16 maart!

Hieronder ziet u een video van de Veiligheidsdag 2023.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeugdland Hoofddorp via info@jeugdlandhoofddorp.nl. Tot ziens!

Vrijwilligersactie NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2024, samen met duizenden sociaal-maatschappelijke organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen! Jeugdland Hoofddorp doet op 15 maart mee met deze grote vrijwilligersactie. Wij zouden het leuk vinden als u ons hiermee wilt helpen. We maken er met elkaar een gezellige dag van en zorgen dat er wat lekkers te eten en drinken is voor de mensen die ons op deze dag willen helpen! U kunt zich aanmelden via: info@jeugdlandhoofddorp.nl.

Op 16 maart organiseren wij op ons terrein een heel bijzonder evenement waarover we u binnenkort zullen informeren. Kijk regelmatig op onze website, onze socials, of meld u aan voor de nieuwsbrief, dan blijft u op de hoogte van het laatste nieuws!   

Pasen bij Jeugdland Hoofddorp

Pasen valt dit jaar op Zondag 31 Maart en Maandag 1 April. Die beide dagen is Jeugdland Hoofddorp gesloten, maar wij vieren Pasen natuurlijk de Zaterdag er voor. Op 30 Maart.

 

Voor Pasen hebben wij de volgende activiteiten:

Op Woensdag 13 en 27 Maart kan er leuk geknutseld worden. Er zijn al erg leuke ideeën bedacht voor Pasen, kijk maar hieronder.

Op 30 Maart hebben wij een echte Paashaas op het terrein rondlopen. Deze zal Paaseitjes uit gaan delen, maar daar moet je natuurlijk wel wat voor doen!

 

We hebben een nieuw huisdier!

Sinds kort leeft er in ons Clubhuis een nieuw huisdier:

De Jeugdlandslang!

En hij heeft ook zijn grotere broertje meteen uitgenodigd!

Omdat ze er nog maar net zijn, zijn ze nu nog klein, maar je kan ze helpen groeien!

De bedoeling is dat de slangen allebei zo groot worden, dat ze door het hele Clubhuis komen. Maar daar hebben ze natuurlijk jouw hulp bij nodig!

Iedereen mag een stukje komen versieren op zijn of haar eigen manier en zo worden de Jeugdlandslangen een beetje van iedereen en mooi gevarieerd.

Uiteindelijk zullen de Jeugdlandslangen door het hele Clubhuis gaan hangen! 

Leuk toch? Kom je mee helpen? 🙂

Scroll naar boven