Vacatures, stages en vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Jeugdland is een avonturen-/bouwspeelplaats, maar ook een vrijwilligersorganisatie. Naast onze vaste kern van medewerkers zijn wij afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Wij kunnen niet zonder hun gewaardeerde hulp.

Wat bieden wij onze vrijwilligers?
Wij bieden wel een leuk, spontaan en gezellig team. Dagelijks drinken we met elkaar een kopje koffie of thee om elkaar beter te leren kennen. Uiteraard neem je als lid van team Jeugdland ook deel aan onze teamuitjes. Ieder jaar is het anders, maar het is zeker ieder jaar weer leuk!

Hoe word ik vrijwilliger?
Zin om mee te draaien in ons team? Meld je dan aan als vrijwilliger via info@jeugdlandhoofddorp.nl!

Er is op dit moment een openstaande vacature voor Medewerker Groen.

Maatschappelijk stage

Ben je op zoek naar een leuke maatschappelijke stage? Bij Jeugdland kunnen we altijd hulp gebruiken! Neem tijdens openingstijden contact op met de coordinator of stuur ons een mail via info@jeugdlandhoofddorp.nl.

MBO stage

MBO studenten zijn van harte welkom op Jeugdland voor hun stage. Op stagemarkt.nl kun je zien welke SBB accrediaties wij hebben.
Neem contact met ons op voor meer informatie. Zie de contactgegevens onderaan deze pagina.

Medewerkers

Jeugdland heeft op dit moment geen vacture voor een betaalde medewerker.

Vrijwillig Traineeship

Jeugdland doet mee aan het project vrijwillig traineeship. Ben je tussen de 16 en 27 jaar en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Kijk dan op www.haarlemmermeervoorelkaar.nl/vrijwillig-traineeship.

Er is nog plaats voor nieuwe deelnemers.

Openstaande functies

Medewerker Groen

Onze locatie aan de Redenburgsingel in Hoofddorp is een grote, groene speelomgeving met gras, bomen, een kleine (en ondiepe) waterpartij en een moestuin.

De bomen moeten soms worden gesnoeid, het vuil moet uit het water en het gras moet worden gemaaid. Soms liggen er planken, met de spijkers er nog in, op de grond of andere zaken waar kinderen zich aan zich kunnen bezeren. Kortom, wij houden van een rommelige maar tegelijk opgeruimde, veilige en overzichtelijk omgeving.

Jeugdland is behalve een speeltuin, ook een educatieve instelling. Wij willen kinderen leren en laten zien hoe je met je handen, een beetje water, zon en natuurlijke voeding planten kunt laten groeien, kleine plantjes uit kunt laten groeien tot grotere planten waar aardbeien aan groeien en dat kool ook uit de grond komt en niet alleen bij de supermarkt is te verkrijgen. Voor al deze activiteiten zijn wij op zoek naar vrijwilligers met groene vingers die ons hier mee willen helpen: onderhoud, educatie en altijd op een leuke plek aanwezig zijn waar kinderen kunnen spelen. 

Wie zoeken wij?

Wij zoeken vrijwilligers die hun enthousiasme voor het groen uit willen oefenen, lekker buiten willen zijn en hun kennis en kunde over willen brengen op de volgende generatie. Het hebben van enige didactische en pedagogische vaardigheden is niet vereist maar natuurlijk wel een pré in zo’n omgeving.

Het is lastig te zeggen om hoeveel uur het per week zal gaan, maar als je regelmatig beschikbaar bent om én het eigen werkprogramma uit te voeren én je bent bereid om ook schoolklassen tijdens schoolse uren wegwijs te maken in de wondere wereld van de natuur, dan ben je van harte welkom. Zelf denken wij aan iemand die al een biologische achtergrond heeft en nog wat uurtjes over heeft en die wil besteden aan onze jeugd. Maar ook als je gewoon een enthousiaste groen-liefhebber bent en je wilt je kennis delen, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. En misschien zijn er nog wel hele andere redenen waarom je met ons wil samenwerken in het belang van onze jeugd. Ons maakt het niet, als je maar niet bang bent voor vieze handen!

De activiteiten worden verricht in overleg met de coördinator.

O ja, er is natuurlijk voldoende en toereikend (electrisch  en hand-) gereedschap aanwezig om al deze activiteiten te kunnen verrichten.

Een actuele VOG-verklaring is verplicht voor al onze medewerkers.