Blog

Hutten bouwen, touwtje springen, knutselen of bakken: (buiten)spelen is goed voor de ontwikkeling! Hier vind je interessante speeltips, speelweetjes, kinderactiviteiten en al het nieuws!

Zonnepanelen Jeugdland Hoofddorp_11zon

Zonnepanelen door Jeugdland Hoofddorp gekozen door leden Rabobank Haarlemmermeer

De Rabobank actie Verduurzamen Maatschappelijke Gebouwen is voor Stichting Jeugdland Hoofddorp heel goed verlopen. De leden van de Rabobank hebben online bepaald dat het techniek-gebouw van Jeugdland Hoofddorp in aanmerking komt voor het plaatsen van 22 zonnepanelen op het dak.

8A0E0F5E-60BF-4891-A009-86B4D2EEDA96_1_201_a

Wat is er zo leuk aan Jeugdland Hoofddorp?

Dit vroegen wij aan Jelte (12), Eliète (11), Morgan (7), Alyssa (10) en Kimberly (11). Jelte, Eliète en Morgan zijn al een jaar op Jeugdland te vinden. Alyssa en Kimberly zijn eigenlijk altijd samen. De leukste plekken op Jeugdland vinden zij de skelterbaan, het huttenbouwdorp en de kabelbaan. 

NLdoet poster-A4-2021_04-1

Jeugdland Hoofddorp doet mee aan NLDoet!

Zaterdag 12 maart van 09.00 tot 17.00 uur doen wij mee aan NLDoet! Ons Jeugdland Hoofddorp Clubhuis hebben wij al 22 jaar in gebruik en het wordt tijd om de buitenkant van dit gezellige onderkomen van een nieuw tintje te voorzien. Als er nog helpende handen over zouden zijn dan kan onze keuken ook nog een nieuwe counter gebruiken. Hiermee kunnen we de kinderen gemakkelijker voorzien van iets te eten of te drinken.

kabelbaan-jeugdland-hoofddorp

Waarom Dave vrijwilliger is bij Jeugdland Hoofddorp

Jeugdland Hoofddorp is naast een avontuurlijke speeltuin ook een vrijwilligersorganisatie. Door de inzet van onze vrijwilligers kunnen wij Jeugdland een plek maken waar ieder kind zichzelf kan zijn. In deze blog post verteld Dave waarom hij vrijwilliger is bij Jeugdland Hoofddorp: “Ik kwam terecht in een super leuke groep collega’s die nu vrienden voor het leven zijn.”

clubhuis-jeugdland-hoofddorp

Rabobank Schiphol schenkt donatie voor duurzame verlichting

Ook Jeugdland Hoofddorp wil verduurzamen. Ten eerste willen wij alle verlichting op het Jeugdland terrein vervangen door LED verlichting. Rabobank Schiphol schonk Jeugdland Hoofddorp een donatie van maar liefst €1.390,00 vanuit het Coöperatiefonds!

sinterklaas-klei-jeugdland-hoofddorp

Sinterklaas knutselen: Zelf pepernoten klei maken!

Sinterklaas is weer in het land! Voor velen is het de gezelligste tijd van het jaar. Terwijl het buiten hard regent en waait, kan je knus binnen zitten om spelletjes te spelen en te knutselen. Natuurlijk hoort daar ook wat lekkers bij, zoals pepernoten! Ben jij op zoek naar Sinterklaas activiteit? In deze blog post laten we zien hoe je zelf pepernoten klei kan maken.

kinderboekenweek-jeugdland-hoofddorp

Kinderboekenweek

6 t/m 17 oktober 2021 staat in het teken van de Kinderboekenweek. Tijdens deze week probeert Jeugdland zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om kinderboeken te lezen en te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden. In deze blog post vind je een paar boekentips in thema van ‘Worden wat je wil’!