Blog

Hutten bouwen, touwtje springen, knutselen of bakken: (buiten)spelen is goed voor de ontwikkeling! Hier vind je interessante speeltips, speelweetjes, kinderactiviteiten en al het nieuws!

het boek Sofie en de sterren

Eerste workshop Jeugd EHBO geslaagd!

Kinderen bouwen op Jeugdland Hoofddorp in het huttendorp, ze spelen op leuke speeltoestellen en ze skelteren op de skelterbaan. Het komt dan ook wel eens voor dat een van de kinderen een bloedneus heeft. In zo’n geval is het fijn als ze weten hoe hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen helpen. 

Edward Lindeboom van ABCD EHBO heeft daarom de kinderen van Jeugdland Hoofddorp meegenomen in de wereld van EHBO en wat er allemaal bij komt kijken.

het boek Sofie en de sterren

Schrijfster Kitty van den Helder bezoekt Jeugdland Hoofddorp

Kitty van den Helder heeft in 2020 haar eerste kinderboek geschreven met de titel ‘Sofie en de sterren.’ De grootste wens van Sofie komt uit: ze gaat op bezoek bij de sterren. Alles wat nodig is om een ster te maken, herkent Sofie in zichzelf. Zo komt ze erachter dat sterren veel meer zijn dan lichtpuntjes aan de hemel: het zijn ook lichtpuntjes in haarzelf.

huttendorp jeugdland hoofddorp

Huttendorp weer geopend

Het huttendorp is na 5 weken weer open!  Het Huttendorp op Jeugdland Hoofddorp was aan een opruimactie toe en dat heeft 5 weken geduurd. Ons onderhoudsteam heeft samen met Meerlanden gezorgd dat de spijkers en pallet resten weer zoveel mogelijk verwijderd en afgevoerd zijn. Nu is deze plek een afgeschermde speelruimte geworden wat voor de kleinere kinderen die bij ons komen spelen ook veel veiliger is. Dus Huttenbouwers; jullie kunnen weer bouwen op Jeugdland!

download

Kerstactie Lionsclub

De feestdagen naderen weer en Lionsclub Haarlemmermeer Ringvaart speelt daar op in. Met het aanbieden van mooie wijnen, bierpakketten en amaryllisbollen. Allemaal mooie producten, niet alleen om zelf in huis te hebben, maar nog mooier om anderen daarmee te verrassen. De opbrengst zal geheel besteed worden aan een nieuwe vloer voor het clubhuis van Jeugdland Hoofddorp zodat de kinderen daar ook binnen weer fijn kunnen spelen. 

DSC_0356 2

Jeugdland topprestatie badge gezondere kantine ontvangen

Als eerste speeltuinvereniging in de Haarlemmermeer is het ons gelukt om een topprestatie badge gezondere kantine te ontvangen. Met kleine aanpassingen is ons productaanbod al een stuk gezonder geworden. Zo worden tosti’s geserveerd op bruin brood én zijn grote snoepverpakkingen ingeruild voor kleine. 

Afbeelding1jifowrfoe

Kinderburgemeester Ramses opent KraanwaterTappunt bij Jeugdland Hoofddorp​

Op 19 oktober wordt om 15:00 uur het KraanwaterTappunt bij Jeugdland Hoofddorp aan de Redenburgsingel 100 officieel in gebruik genomen door Kinderburgemeester Ramses en dat vieren we dan met de kinderen die spelen op Jeugdland en uiteraard zijn alle kinderen uit Hoofddorp en hun ouders ook van harte welkom.

thumbnail_4ea1d9ed-7b00-451f-abd6-8bfa85ece162

Cheque Rabobank ClubSupport​

Afgelopen zaterdag mochten wij een cheque van der Rabobank Club Support actie maar liefst €2.663,62 in ontvangst nemen. Hartelijk bedankt Rabobank en alle mensen die op Jeugdland Hoofddorp hebben gestemd! Wij willen met deze donatie onze skelters uitbreiden met Duwskelters en Stoere stevige skelters zodat alle kinderen hiermee op onze skelterbaan kunnen spelen.

Zonnepanelen Jeugdland Hoofddorp_11zon

Zonnepanelen door Jeugdland Hoofddorp gekozen door leden Rabobank Haarlemmermeer

De Rabobank actie Verduurzamen Maatschappelijke Gebouwen is voor Stichting Jeugdland Hoofddorp heel goed verlopen. De leden van de Rabobank hebben online bepaald dat het techniek-gebouw van Jeugdland Hoofddorp wordt voorzien met 22 zonnepanelen op het dak.

8A0E0F5E-60BF-4891-A009-86B4D2EEDA96_1_201_a

Wat is er zo leuk aan Jeugdland Hoofddorp?

Dit vroegen wij aan Jelte (12), Eliète (11), Morgan (7), Alyssa (10) en Kimberly (11). Jelte, Eliète en Morgan zijn al een jaar op Jeugdland te vinden. Alyssa en Kimberly zijn eigenlijk altijd samen. De leukste plekken op Jeugdland vinden zij de skelterbaan, het huttenbouwdorp en de kabelbaan. 

NLdoet poster-A4-2021_04-1

Jeugdland Hoofddorp doet mee aan NLDoet!

Zaterdag 12 maart van 09.00 tot 17.00 uur doen wij mee aan NLDoet! Ons Jeugdland Hoofddorp Clubhuis hebben wij al 22 jaar in gebruik en het wordt tijd om de buitenkant van dit gezellige onderkomen van een nieuw tintje te voorzien. Als er nog helpende handen over zouden zijn dan kan onze keuken ook nog een nieuwe counter gebruiken. Hiermee kunnen we de kinderen gemakkelijker voorzien van iets te eten of te drinken.

clubhuis-jeugdland-hoofddorp

Rabobank Schiphol schenkt donatie voor duurzame verlichting

Ook Jeugdland Hoofddorp wil verduurzamen. Ten eerste willen wij alle verlichting op het Jeugdland terrein vervangen door LED verlichting. Rabobank Schiphol schonk Jeugdland Hoofddorp een donatie van maar liefst €1.390,00 vanuit het Coöperatiefonds!

sinterklaas-klei-jeugdland-hoofddorp

Sinterklaas knutselen: Zelf pepernoten klei maken!

Sinterklaas is weer in het land! Voor velen is het de gezelligste tijd van het jaar. Terwijl het buiten hard regent en waait, kan je knus binnen zitten om spelletjes te spelen en te knutselen. Natuurlijk hoort daar ook wat lekkers bij, zoals pepernoten! Ben jij op zoek naar Sinterklaas activiteit? In deze blog post laten we zien hoe je zelf pepernoten klei kan maken.

kinderboekenweek-jeugdland-hoofddorp

Kinderboekenweek

6 t/m 17 oktober 2021 staat in het teken van de Kinderboekenweek. Tijdens deze week probeert Jeugdland zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om kinderboeken te lezen en te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden. In deze blog post vind je een paar boekentips in thema van ‘Worden wat je wil’!

Scroll naar boven