Hier vind je de leukste activiteiten die op Jeugdland Hoofddorp te beleven waren!

Nooit meer een leuke activiteit mislopen?

Kom langs en ontdek de wereld van hulpdiensten!

Leuke activiteiten tijdens de Meivakantie​

Iedere dag wat te doen bij Jeugdland Hoofddorp!

Tijdens de Meivakantie hadden we bij Jeugdland een aantal leuke activiteiten!

Zo gingen we op:

 • Maandag 29 April    Gekleurde dieren maken
 • Dinsdag 30 April  –  Kaarsen voor Moederdag knutselen 
 • Woensdag 1 Mei  –  Bellenblaas kunst maken
 • Donderdag 2 Mei  –  Badzout samenstellen 
 • Vrijdag 3 Mei  –  Bingo spelen

De activiteiten begonnen om 14:00

Veiligheidsdag 2024 bij Jeugdland Hoofddorp

Kom langs en ontdek de wereld van hulpdiensten!

Afgelopen zaterdag 16 maart opende Jeugdland Hoofddorp haar deuren aan de Redenburgsingel 100 voor een spannende en educatieve dag vol met veiligheidsactiviteiten. Deze speciale Veiligheidsdag stond in het teken van het ontdekken van de belangrijke rol die hulpdiensten spelen in onze samenleving.

Gelegen in een stoere omgeving waar normaal gesproken kinderen zich vermaken met het bouwen van hutten, het racen met skelters en het spelen in de speeltoestellen heeft Jeugdland Hoofddorp deze dag getransformeerd tot een podium waarop de helden van onze samenleving hun werk presenteerden.

Van de brandweermannen tot de leden van de ambulance, politie, defensie, de reddingsbrigade KNRM en Rijkswaterstaat. Elk team was aanwezig om de jonge bezoekers te informeren over hun werkzaamheden, door te laten zien welke taken ze uitvoeren en zelfs een kijkje te geven in hun voertuigen en uitrusting. Ook DJ Damian was aanwezig om te zorgen voor gezellige muziek tijdens deze dag.

Hieronder ziet u een video van de Veiligheidsdag 2024.

Vrijwilligersactie NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2024, samen met duizenden sociaal-maatschappelijke organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen! Jeugdland Hoofddorp doet op 15 maart mee met deze grote vrijwilligersactie. Wij zouden het leuk vinden als u ons hiermee wilt helpen. We maken er met elkaar een gezellige dag van en zorgen dat er wat lekkers te eten en drinken is voor de mensen die ons op deze dag willen helpen! U kunt zich aanmelden via: info@jeugdlandhoofddorp.nl.

Op 16 maart organiseren wij op ons terrein een heel bijzonder evenement waarover we u binnenkort zullen informeren. Kijk regelmatig op onze website, onze socials, of meld u aan voor de nieuwsbrief, dan blijft u op de hoogte van het laatste nieuws!   

Pasen bij Jeugdland Hoofddorp

Pasen valt dit jaar op Zondag 31 Maart en Maandag 1 April. Die beide dagen is Jeugdland Hoofddorp gesloten, maar wij vieren Pasen natuurlijk de Zaterdag er voor. Op 30 Maart.

 

Voor Pasen hebben wij de volgende activiteiten:

Op Woensdag 13 en 27 Maart kan er leuk geknutseld worden. Er zijn al erg leuke ideeën bedacht voor Pasen, kijk maar hieronder.

Op 30 Maart hebben wij een echte Paashaas op het terrein rondlopen. Deze zal Paaseitjes uit gaan delen, maar daar moet je natuurlijk wel wat voor doen!

Voorjaarsvakantie 2024

In week 8 hadden de kinderen voorjaarsvakantie en daarom waren we bij Jeugdland Hoofddorp van Maandag tot en met Zaterdag geopend van 12:00u tot 17:00u. Met bijna iedere dag leuke activiteiten om aan mee te doen! De activiteiten begonnen om 13:30u.

Je eigen dieren boekenlegger maken, Lente Bingo, bloempotjes versieren en cupcakes bakken!

 • Dinsdag 20 Februari – Dieren boekenleggers maken – gratis
 • Woensdag 21 Februari – Lente Bingo – € 1,- per bingo-kaart
 • Donderdag 22 Februari -Bloempotjes versieren – € 0,50
 • Vrijdag 23 Februari – Cupcakes bakken – € 0,50

14 Februari Valentijnsdag!

Woensdag 14 Februari is het Valentijnsdag.

Dé dag om te laten weten wie je extra lief vindt!

Daarom hebben we bij Jeugdland een extra knutseldag en kan je jouw eigen Valentijnskaart komen maken. Deze mag je helemaal zelf versieren zoals jij het mooi vindt.

Hoe ga jij jouw kaartje maken?

Tekenen, verven, beplakken of helemaal vol met glitters?

En wie gaat de kaart krijgen van je?

Carnaval!

Afgelopen Zaterdag 10 Februari vierden wij Carnaval  bij Jeugdland Hoofddorp!

Wij organiseerden een speurtocht over ons terrein met een leuke beloning voor wie als eerste de oplossing heeft gevonden. Uiteraard was er ook een troostprijs voor de kinderen die er net even wat langer over deden. De speurtocht begon om 14:00u.

Schminkster Angelica heeft de gehele dag de kinderen die dat wilden feestelijk geschminkt. Tientallen kinderen die fanatiek over het terrein bij ons renden en speelden en (bijna) allemaal geschminkt.

Hieronder een kleine impressie:

Meer Groen! 🙂

Op woensdagmiddag 7 februari om 14:00 uur gingen we met kinderen en hun ouders onze fruitboompjes planten. Wij hadden deze boompjes gekregen van The Tree Party.

In samenwerking met MeerGroen hebben we de boompjes een mooie plaats geven in ons Voedselbos waar al een klein aantal fruit en noten bomen een plekje hebben gekregen. De nieuwe boompjes zullen ons Voedselbos weer verrijken.

Voor de kinderen was het leuk en leerzaam en we hadden natuurlijk voor alle helpers iets te drinken en te eten klaar staan.

De Dierenambulance kwam wat halen...

Op de eerste dag van het asfalteren, kwamen er vorige week twee bezoekers met een egeltje die zwaar ondervoed gevonden werd en aan het vluchten was door honden.

Uiteraard is meteen de dieren ambulance gebeld en die stonden in no-time bij ons in het clubhuis om het beestje op te komen halen en aan een infuus te leggen op hun opvang.

Egels horen rond deze tijd nog in hun winterslaap te zijn en het vermoeden is, dat dit egeltje wakker is geworden van de honger, omdat het te weinig eten heeft kunnen verzamelen.

Vernieuwingen bij Jeugdland Hoofddorp!

Vorige week hebben de  asfalt experts van de Zwammerdam Groep bij ons op het terrein drie dagen lang hard gewerkt om een mooi geasfalteerd pad aan te leggen.

Net buiten ons terrein heeft de gemeente nieuwe bestrating aangelegd bij de parkeerplekken, bij de fietsenstallingen en bij de entree naar ons terrein.

Uiteraard willen wij graag  iedereen bedanken voor het geleverde vakmanschap!

Video afspelen

Kerstvakantie bij Jeugdland Hoofddorp

Tijdens de aankomende kerstvakantie hebben we iedere dag dat we geopend zijn leuke activiteiten gepland. 

Leuke snacks maken, een bingo spel met prijzen, versieren van waxinelicht houders, een nieuwjaarsborrel, vogelvoer voor in een boom maken, kleuren en knutselen. 

Voor de bak- en knutselactiviteiten vragen wij voor deelname € 0,50. Uiteraard mogen de gemaakte dingen meegenomen worden naar huis,  of opgegeten worden.

Voor de bingo zijn de kosten € 1,-

Daarnaast krijgt ieder kind dat komt spelen een gratis appel, mandarijn of banaan naar keuze, zo lang de voorraad strekt!

Dit fruit hebben wij van Dirk van den Broek in winkelcentrum Toolenburg gekregen en daar zijn wij natuurlijk erg blij mee!

Kom je ook spelen tijdens de vakantie? 

Suffepiet en Pakjespiet helpen zoeken naar pakjes

Suffepiet was een beetje dom… 

50 pakjes van Sinterklaas was hij kwijt geraakt op het terrein van de leukste speeltuin van Hoofddorp!! 

Natuurlijk heeft Pakjespiet het al snel opgelost en mochten de verloren pakjes gehouden worden door de eerlijke vinder. 

Op Zaterdag 2 werd er door meerdere kinderen het gehele terrein en clubhuis van Jeugdland  afgestruind om de verloren pakketjes te zoeken. Logisch ook, want speciaal voor deze zoektocht was de entree helemaal GRATIS!

Sintknutsels

Nu Sinterklaas weer in het land is vinden wij het leuk om hem op zijn verjaardag met mooie Sint knutsels te kunnen verrassen.

Kom gezellig meedoen op Zaterdag 2 December vanaf 12:00 uur bij Jeugdland Hoofddorp om jouw eigen Sint knutsels te maken.

Ouders, opa’s en oma’s zijn ook van harte welkom!

De entree is € 2,- en er kan naast het knutselen natuurlijk ook de gehele middag gespeeld worden in het clubhuis en op het terrein.

Tot zaterdag!

Team Jeugdland Hoofddorp

Geweldige actie van de Lionsclub Haarlemmermeer-Ringvaart

De Lionsclub Haarlemmermeer-Ringvaart heeft al enkele jaren een najaars actie waarbij de opbrengst voor een Haarlemmermeers doel is. Deze keer mochten wij ons gelukkig prijzen om dat goede doel te zijn. Vorig jaar met het naderen van de feestdagen speelde de Lionsclub Haarlemmermeer Ringvaart daarop in door het aanbieden van mooie wijnen, bierpakketten en amaryllisbollen. Dat was een groot succes!

De opbrengst van deze actie was maar liefst € 3.500 en met dit mooie bedrag was het voor ons mogelijk om een nieuwe laminaatvloer van waterbestendig materiaal te laten leggen.

Dat is bij ons heel belangrijk omdat de kinderen in en uit lopen en het heel goed schoon te houden is.

Bedankt Lions Haarlemmermeer Ringvaart we zijn heel blij met deze prachtige vloer in ons clubhuis!

MeerWind bedankt voor jullie donatie!

Wij zijn begonnen met pallettuintjes en hebben daar courgettes en wortels geteeld. Samen met de kinderen hebben we daar soep en muffins van gemaakt. Ook hebben we nog een paar fruitboompjes geplant die het eerste jaar al leuk wat vruchten hebben gekregen die de kinderen  mochten plukken en eten. Alles dank zij jullie.

Namens de kinderen en het bestuur onze hartelijke dank!

 

Wind in de Rug is een project van Meerwind. Zij hebben ons verrast met een donatie van €1.000,00

Het streven van Meerwind is om op een correcte manier onze bijdrage te leveren aan de totstandkoming van een duurzame energievoorziening in Nederland. Voor iedereen die daar nu gebruik van maakt, maar zeker ook voor de generaties na ons.

Bedankt Wind in de Rug Team!

Kom je ook Halloween vieren bij Jeugdland?

Afgelopen  28 oktober hebben we op  op Jeugdland Hoofddorp Halloween gevierd. Er waren een aantal leuke activiteiten  op deze dag. 

Zo was er een echte schminkster, hebben we van wattenstaafjes grappige skeletten gemaakt, en kleine potjes versierd  met een Halloween-thema om er daarna gezellige kaarsjes in te doen.

Ook werd er gedanst tijdens de Halloween Disco en werd er genoten van het kampvuur, waarna er nog een rondje over het terrein van van Jeugdland werd gelopen.

Met al deze activiteiten kon meegedaan worden voor slechts € 2,00.

Ben je er volgend jaar ook bij?

Rabobank Club Support Donatie

Graag willen wij iedereen  bedanken die op Jeugdland Hoofddorp gestemd heeft, namens ons en namens de kinderen van onze speeltuin!

De Rabobank investeert elk jaar clubs, stichtingen en verenigingen. Zo groeien de clubs duurzaam verder en kunnen zij hun doelen bereiken.

Jeugdland Hoofddorp heeft mee gedaan aan Rabo ClubSupport. Vandaag kwam Jerry Hornberg van de Rabobank en wij kregen een mooie cheque uitgereikt waarop te lezen was dat wij de prachtige donatie van € 2.077,56 ontvangen, voor de aanschaf van een speeltoestel dat geschikt is voor Samen Spelen.

Zo kunnen we binnenkort kinderen die een beperking hebben weer gezellig laten spelen op een nieuw speeltoestel bij Jeugdland Hoofddorp.

Op 23 Oktober 2023 was het nationale Burendag. Ook bij Jeugdland Hoofddorp!

Bij Jeugdland Hoofddorp hadden we iets te vieren. Recentelijk werd in ons clubhuis een nieuwe keuken geïnstalleerd.

Samen met wijkvereniging Toolenburg nodigden wij onze buren uit Toolenburg uit om de burendag dit jaar op Jeugdland Hoofddorp te komen vieren.

De koffie of thee met gebak stond klaar. Ook dit jaar werd het weer een gezellige dag en was er een leuke bakwedstrijd aan gekoppeld.

Deze Burendag bij Jeugdland Hoofddorp op 23-9 was mogelijk gemaakt door de samenwerking met Wijkraad Toolenburg, Copy Partners en Hema Hoofddorp.

Wij zijn er heel blij mee!

Er waren heel veel taarten en er bleven er ook een aantal over. Deze zijn aan het einde van de dag geschonken aan Verpleeghuis Bornholm.

Na een maand van verbouwing is Jeugdland weer geopend!

Jeugdland Hoofddorp heeft een mooie nieuwe keuken gekregen. Hiermee kunnen wij nu dus weer lekkere hapjes en drankjes in de kantine, het clubhuis en op het terras serveren.

Komt u gezellig onze nieuwe keuken bewonderen?

Uw kind kan urenlang lekker spelen op het terrein of in het clubhuis, terwijl u ook even een momentje onbezorgd voor uzelf heeft, al dan niet onder het genot van wat te eten of te drinken.

De Verteltante was weer op bezoek!

Op woensdag 2 Augustus kwam de Verteltante weer gezellig op bezoek bij Jeugdland Hoofddorp om voor te lezen! 

Deze gratis activiteit werd georganiseerd door de bibliotheek, voor jonge kinderen (vanaf 2 jaar).

De eerste voorleesronde begon om 10:00 uur en zoals op de foto’s te zien is, was het weer erg gezellig!

Nieuwe pallets voor het Huttendorp!

Video afspelen

Dankzij een donatie kwam er een afgeladen vrachtwagen, vol met nieuwe pallets, op het terrein van Jeugdland Hoofddorp.

Dit werd allemaal mogelijk gemaakt door de volgende donateurs:

 • Schiphol
 • Nijburg Klimaat Techniek (eigenaar van de pallets)
 • Prezero (mogelijk maken van het vervoer)

Mede door deze donaties kunnen de kinderen nu weer volop bouwen in ons Huttendorp!

Scroll naar boven