Bestuursleden gezocht

Wie zoeken wij?

Wil jij je graag inzetten voor de kinderen van Hoofddorp? Houd je er niet van om af te wachten, maar wil je zelf actie ondernemen? Wil je meedenken over toekomstplannen? En heb je een beetje tijd en energie over? Zet jouw talent dan in voor onze speeltuin in Hoofddorp.

Stichting Jeugdland Hoofddorp zoekt enthousiastelingen die met een frisse blik zitting willen nemen in het bestuur.

HuttendorpHoofddorp

Openstaande functies

Voorzitter

Jeugdland Hoofddorp zoekt een voorzitter die, samen met de huidige enthousiaste bestuursleden, onze visie en beleid actief wil uitdragen. Je hebt het in je om de talenten van mensen in te zien en op de juiste manier in te zetten voor Jeugdland Hoofddorp. Als voorzitter leidt je de vergaderingen die eens per maand worden gehouden. Andere taken zijn o.a. het onderhouden van de contacten met de gemeente, provincie en ook het mede ontwikkelen van plannen van aanpak m.b.t het onderhoud, de te organiseren activiteiten en verder alles wat wij, binnen onze kaders, de jeugd kunnen bieden. 

Wat bieden wij?

Een vrijwilligersfunctie met veel ruimte voor eigen inbreng en ideeën. De werkzaamheden zijn goed in eigen tijd in te plannen. Werken voor Jeugdland biedt de voldoening van het maatschappelijk bezig zijn. Het werk is afwisselend en biedt de mogelijkheid voor het leggen van veel verschillende soorten contacten.

Wat vragen wij?

  • Affiniteit met de doelstelling van Jeugdland.
  • Samenwerkingsgericht, creatief en resultaatgericht.
  • Goede communicatieve vaardigheden.
  • Onderdeel van het collectief van een bestuur. 

Interesse?

Voel je je aangesproken of ken je iemand die Jeugdland graag wil ondersteunen op bestuurlijk niveau? Voor meer informatie en een persoonlijk gesprek kun je per mail contact opnemen personeelszaken@jeugdlandhoofddorp.nl.
Ambieer je geen bestuursfunctie, maar wil je je kennis en vaardigheden wel inzetten voor Jeugdland? Neem dan ook contact met ons op om plaats te nemen in één van de toekomstige commissies of meld je aan als vrijwillige.

Stichting Jeugdland Hoofddorp beheert een speeltuin waar kinderen helemaal zichzelf kunnen zijn en niets moet. Ze kunnen zelf dingen ontdekken en zelfredzaam zijn, maar ook met elkaar spelen. En dat het hele jaar door.

Jeugdland is bij veel mensen vooral bekend als huttenbouwdorp, maar wij bieden veel meer. Op ons terrein staan vele speeltoestellen die de kinderen uitdagen. In ons clubgebouw kunnen de kinderen spelletjes spelen, knutselen of een boekje lezen. Iedere openingsdag organiseren onze medewerkers een leuke activiteit voor de kinderen, meestal gratis, soms tegen een kleine vergoeding. Ook ligt er op ons terrein een prachtige skelterbaan.

Jeugdland is ook geopend voor scholen. Wij bieden NME (Natuur en Milieu Educatie) activiteiten aan. Scholen kunnen ook zelf activiteiten organiseren op Jeugdland, zoals juffenverjaardagen of sportdagen.

Jeugdland zoekt actief samenwerking met andere partijen en biedt ruimte voor maatschappelijke stages vanuit het voortgezet onderwijs, stages voor het MBO en taakstraffen via Halt. Voor iedere vrijwilliger proberen wij een geschikte plek te vinden. Gezinnen die het moeilijk hebben kunnen zonder kosten bij Jeugdland komen spelen.

De dagelijkse werkzaamheden op Jeugdland worden verzorgd door een vast team bestaande uit een coördinator en medewerkers (allen betaald), ondersteund door vrijwilligers. Met deze medewerkers en vrijwilligers probeert het bestuur van Jeugdland deze opzet te behouden.

Toekomstplannen

In de komende jaren wil Jeugdland haar sociaal-maatschappelijke positie versterken en verbreden. Jeugdland beschikt over een geweldig terrein wat binnen de kaders die de gemeente ons geeft veel breder gebruikt zou kunnen worden. We zoeken de samenwerking met andere sociaal-maatschappelijke organisaties in de Haarlemmermeer, nemen deel aan de uitvoering van de participatiewet, zorgen ervoor dat veel meer vrijwilligers, scholen en verenigingen ons weten te vinden en zorgen er zelf voor dat we een aantrekkelijke, veilige plek zijn voor alle inwoners van de Haarlemmermeer. We zorgen ervoor dat Jeugdland zich voortdurend blijft aanpassen aan de veranderende vraag van de kinderen en de ouders.

We gaan door met het professionaliseren van het bestuur en de organisatie, zodat de continuïteit van Jeugdland gewaarborgd blijft. 

Fondsenwerving is één van de speerpunten van de komende jaren. Jeugdland draait grotendeels op subsidie van de gemeente Haarlemmermeer, maar voor alle nieuwe plannen en projecten zijn we aangewezen op sponsoren en fondsen.