Bestuursleden gezocht

Wie zoeken wij?

Wil jij je graag inzetten voor de kinderen van Hoofddorp? Houd je er niet van om af te wachten, maar wil je zelf actie ondernemen? Wil je meedenken over toekomstplannen? En heb je een beetje tijd en energie over? Zet jouw talent dan in voor onze speeltuin in Hoofddorp.

Stichting Jeugdland Hoofddorp zoekt enthousiastelingen die met een frisse blik zitting willen nemen in het bestuur.

HuttendorpHoofddorp

Openstaande functies

Voorzitter

Voor de locatie Hoofddorp (bij de Toolenburgse plas) zoeken wij een voorzitter die, samen met de huidige enthousiaste bestuursleden, onze visie en beleid actief wil uitdragen. Taken zijn o.a. het leiden van de bestuursvergaderingen, het onderhouden van de contacten met Gemeente, Provincie en ook het mede ontwikkelen van plannen van aanpak m.b.t. het onderhoud, de te organiseren activiteiten en verder alles wat wij, binnen onze kaders, de Jeugd kunnen bieden. De functie vraagt niet heel veel tijd: het Bestuur vergadert 1x per maand (nu via Teams) en verder de tijd die hoort bij een voorzitter van een Stichting. De diverse bestuursleden hebben elk hun eigen taken
en zijn allemaal onbetaalde vrijwilligers.

Wat bieden wij?

Een vrijwilligersfunctie met veel ruimte voor eigen inbreng en ideeën. De werkzaamheden zijn goed in eigen tijd in te plannen. Werken voor Jeugdland biedt de voldoening van het maatschappelijk bezig zijn. Het werk is afwisselend en biedt de mogelijkheid voor het leggen van veel verschillende soorten contacten.

Wat vragen wij?

  • Affiniteit met de doelstelling van Jeugdland.
  • Samenwerkingsgericht, creatief en resultaatgericht.
  • Goede communicatieve vaardigheden.
  • Onderdeel van het collectief van een bestuur. 

Interesse?

Voel je je aangesproken of ken je iemand die Jeugdland graag wil ondersteunen op bestuurlijk niveau? Voor meer informatie en een persoonlijk gesprek kun je per mail contact opnemen personeelszaken@jeugdlandhoofddorp.nl.
Ambieer je geen bestuursfunctie, maar wil je je kennis en vaardigheden wel inzetten voor Jeugdland? Neem dan ook contact met ons op om plaats te nemen in één van de toekomstige commissies of meld je aan als vrijwillige.

Een organisatie als Jeugdland kan niet zonder de mensen die de kinderen begeleiden en met hen spelen, hun vragen beantwoorden en ze te voorzien van de benodigdheden om te kunnen spelen. Op locatie is de leiding in handen van een coördinator. Deze wordt bijgestaan door een aantal medewerkers. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een flink aantal vrijwilligers actief. Maar een organisatie als de onze kan ook niet zonder bestuur.

Jeugdland is een stichting die geleid wordt door een bestuur waarvan de leden allemaal onbezoldigde vrijwilligers zijn. De bestuurstaken zijn verdeeld over een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en verder over leden met elk een eigen takenpakket. Het takenpakket van deze leden is afhankelijk van een gegeven en/of gewenste situatie.

Buiten de “standaard”-activiteiten van een secretaris van een bestuur zijn wij zeker op zoek naar de persoon die mee wil en kan denken over een toekomst voor Jeugdland binnen onze visie en binnen de mogelijkheden. Wij vinden het belangrijk voor kinderen dat zij met elkaar kunnen spelen, zich kunnen ontwikkelen, maar ook zichzelf kunnen zijn. En daar bieden wij een ruime en veilige plek voor aan. Als bestuur zorgen wij er voor dat die er is en er blijft.

Is uw interesse gewekt of wilt u meer weten, neem dan contact op met ons!

Een actuele VOG-verklaring is verplicht voor al onze medewerkers en bestuursleden.

Toekomstplannen

In de komende jaren wil Jeugdland haar sociaal-maatschappelijke positie versterken en verbreden. Jeugdland beschikt over een geweldig terrein wat binnen de kaders die de gemeente ons geeft veel breder gebruikt zou kunnen worden. We zoeken de samenwerking met andere sociaal-maatschappelijke organisaties in de Haarlemmermeer, nemen deel aan de uitvoering van de participatiewet, zorgen ervoor dat veel meer vrijwilligers, scholen en verenigingen ons weten te vinden en zorgen er zelf voor dat we een aantrekkelijke, veilige plek zijn voor alle inwoners van de Haarlemmermeer. We zorgen ervoor dat Jeugdland zich voortdurend blijft aanpassen aan de veranderende vraag van de kinderen en de ouders.

We gaan door met het professionaliseren van het bestuur en de organisatie, zodat de continuïteit van Jeugdland gewaarborgd blijft. 

Fondsenwerving is één van de speerpunten van de komende jaren. Jeugdland draait grotendeels op subsidie van de gemeente Haarlemmermeer, maar voor alle nieuwe plannen en projecten zijn we aangewezen op sponsoren en fondsen.

Scroll naar boven