Jeugdland topprestatie badge gezondere kantine ontvangen

Op Jeugdland Hoofddorp was het vorige week woensdag gezellig druk! Veel kinderen en ouders waren naar de speeltuin gekomen om te zien hoe Kinderburgemeester Ramses het Kraanwater Tappunt opende. De plaatsing van het watertappunt is mogelijk gemaakt door JOGG Haarlemmermeer en Rabobank regio Schiphol.

Als eerste speeltuinvereniging in de Haarlemmermeer is het ons gelukt om een topprestatie badge gezondere kantine te ontvangen. Met kleine aanpassingen is ons productaanbod al een stuk gezonder geworden. Zo wordt er geen limonade meer geschonken maar water, worden tosti’s geserveerd op bruin brood én zijn grote snoepverpakkingen ingeruild voor kleine. Om deze aanpassingen te kunnen maken kregen we tips van JOGG-TeamFit coach Emma. Zij reikte de badge uit waarmee Jeugdland officieel voldoet aan de gestelde eisen van een gezondere kantine.

Daarna konden kinderen hun eigen versierde bidons met water vullen en er was zacht fruit dat door Dirk van den Broek was gedoneerd. Tussendoor konden kinderen en ouders op de foto met Druppie en uiteraard werd er volop gespeeld. Inmiddels is ons huttendorp na een opruim periode ook weer open, dus de bouwers konden weer met veel plezier aan hun eigen hutten bouwen!

Scroll naar boven