Kinderburgemeester Ramses opent KraanwaterTappunt bij Jeugdland Hoofddorp

Op 19 oktober wordt om 15:00 uur het KraanwaterTappunt bij Jeugdland Hoofddorp aan de Redenburgsingel 100 officieel in gebruik genomen door Kinderburgemeester Ramses en dat vieren we dan met de kinderen die spelen op Jeugdland en uiteraard zijn alle kinderen uit Hoofddorp en hun ouders ook van harte welkom.

Met behulp van de financiële ondersteuning van de Rabobank regio Schiphol en de inzet hiervoor van JOGG Haarlemmermeer, hebben we met elkaar een voor iedereen toegankelijk watertappunt gerealiseerd op het plein van Jeugdland Hoofddorp. Hiermee wordt water drinken de makkelijke en lekkere optie voor alle kinderen die spelen bij Jeugdland.

Ook is Jeugdland Hoofddorp de afgelopen tijd aan de slag gegaan met de productverkoop in de kantine. Stap voor stap hebben we gezondere opties doorgevoerd. We serveren nu bijvoorbeeld bruine tosti’s in plaats van witte tosti’s en we schenken geen limonade meer, maar gratis kraanwater is beschikbaar.

Kraanwater drinken wordt populair en het hoort bij een gezonde levensstijl. Maar op veel plekken is nog geen KraanwaterTappunt. Dan zijn de waterdrinkers genoodzaakt om ergens hun bidons en herbruikbare flesjes te vullen waar de omgeving niet altijd hygiënisch is. De creatieve ontwerper wilde daar verandering in brengen door nieuwe moderne KraanwaterTappunten (KWTP) van 100% RVS te ontwikkelen waarmee alle maten bidons en waterflesjes gevuld kunnen worden.

“De combinatie van kraanwater drinken, herbruikbare waterflesjes en bidons te gebruiken bij een toegankelijk watertappunt is een concept dat alleen maar voordelen en winnaars kent. Waterdrinken is gezond en het gebruik van herbruikbare waterflesjes en bidons is duurzaam en vermindert het plastic afval dat wordt veroorzaakt door alle eenmalige wegwerpflesjes”, vertelt Servaas Kok die het KraanwaterTappunt heeft ontworpen.

De kinderen kunnen nu als ze bij Jeugdland spelen gemakkelijk hun bidons vullen met vers kraanwater. Hiermee dragen wij ons steentje bij aan een gezonde jeugd die opgroeit in een gezonde omgeving.

Na de opening hebben de kinderen die aanwezig zijn de mogelijkheid om bidons te versieren en daarna te vullen met water. Ter gelegenheid van de opening mogen ze aan het water ook nog wat zacht fruit toevoegen om het extra feestelijk te laten smaken. Kom gezellig met je ouders naar Jeugdland en doe met ons mee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven