Vrijwilligerswerk: Waarom Dave vrijwilliger is bij Jeugdland Hoofddorp

Een week geleden (7 december) was het Nationale Vrijwilligersdag. Een dag waarop Jeugdland Hoofddorp stilstond bij onze geweldige vrijwilligers. Jeugdland Hoofddorp is naast een avontuurlijke speeltuin namelijk ook een vrijwilligersorganisatie. Wij kunnen momenteel rekenen op de hulp van zo’n 9 vrijwilligers. Zij zetten zich in voor een gezamenlijk doel: Jeugdland een plek maken waar ieder kind welkom is. Van jong tot oud, met en zonder beperkingen. Door de inzet van onze vrijwilligers kunnen wij Jeugdland een plek maken waar kinderen helemaal zichzelf kunnen zijn, waar kinderen zich kunnen ontwikkelen én natuurlijk vrij kunnen spelen. Daar zijn wij enorm dankbaar voor.

kabelbaan-jeugdland-hoofddorp

Dave (38), vrijwilliger bij Jeugdland Hoofddorp zegt het volgende: “Ik ben bij Jeugdland komen werken tijdens de lockdown, toen ik op zoek was naar nieuw vrijwilligerswerk. De plek sprak me meteen aan, ondanks dat het wat stiller was geworden in deze tijd, waarin de overheid de keuze maakte om het openbare leven nagenoeg stil te leggen. Kinderen mochten gelukkig nog wel buitenspelen. Dus ook bij Jeugdland. Wat me meteen aansprak waren de uitstraling en atmosfeer van deze locatie; het vrije en avontuurlijke karakter. Kinderen kunnen vrijuit spelen en worden niet teveel betutteld, kort gehouden en beknot. Niet teveel binnen de lijntjes dus. Vallen en opstaan, zoals in het echte leven. En vooral heel veel plezier maken!”

Altijd wat te vieren

“Van het huttendorp tot het skeltercircuit, waar je als je langs de kant met de rubberen banden staat, kinderen voorbij ziet flitsen als Max Verstappen, joehoe!” vertelt Dave. “En regelmatig de klank van het getimmer van hamers op spijkers, huisjes van pallets rijzen op in de verte en krijgen langzamerhand vorm. En van slijmmengsels maken tot zelfgebakken  pepernoten. Er is altijd wel een feestje, altijd wat te vieren, altijd wat te doen. En na afloop kunnen de vlaggetjes vaak blijven hangen voor alweer het volgende kinderfeestje. Hieperdepiep! Taart en limonade, een chippie of een raketje? En soms een vuur om je aan op te warmen. Oud hout dat wordt verbrand. Voor ieder wat wils, jong en oud!”

Vrienden voor het leven

“En de hoge bomen en populieren op het terrein deinen mee met de seizoenen,” zegt Dave. “Een vlucht van vogels, het ritselen van de blaadjes door de wind, de zon die laag staat. Het einde van een mooie en zonovergoten dag vol plezier. De hartverwarmende klank van spelende kinderstemmen is nog hoorbaar. Ook kwam ik terecht in een super leuke en capabele groep collega’s en het zijn nu vrienden die ik nooit meer kwijt wil. Vrienden voor het leven.”

Start ook als vrijwilliger!

Wil jij ook starten als vrijwilliger bij Jeugdland Hoofddorp? Meld je dan aan als vrijwilliger via info@jeugdlandhoofddorp.nl en geef aan welke functie bij jou past. Er is op dit moment een openstaande vacature voor Medewerker Groen!

Meer nieuws over Jeugdland Hoofddorp? Bekijk hier nog meer blog posts.

Scroll naar boven