Wat is er zo leuk aan Jeugdland Hoofddorp?

Dit vroegen wij aan de 12 jarige Jelte die bijna een jaar al regelmatig te vinden is op het ruige terrein van Jeugdland vlakbij de Toolenburgse plas. Hij gaat met zijn vrienden meestal naar het Huttendorp, de skelters en de kabelbaan. De mannen zijn bezig om een villa te bouwen en maken hiervan filmpjes die op Tik Tok te zien zijn. Inmiddels zijn er al 16 filmpjes over Jeugdland gemaakt want alles wat ze doen wordt vastgelegd. Nu zijn ze bezig met de versteviging om het grote huis met de pallets zo goed mogelijk te bouwen. 

IMG_0938

“Het is wel een leuk project dat nog wel een tijdje zal duren”, zegt hij trots. Ik ken op Jeugdland alle speeltoestellen en plekken, maar dat bouwen van de villa vind ik het allerleukst.  Op mijn vraag: “Wat wil je later worden?” was zijn antwoord: “Dat wordt zeker een baan in de bouw. 

Eliète (11) is ook al een jaar op Jeugdland. Zij komt vaak om te bouwen met haar bouwvrienden clubje, maar zij houdt ook van varen op de sup in het slootje en met de skelter rijden op de skelterbaan. “Ik vind het heel leuk om lekker actief buiten te zijn in weer en wind.” vertelt ze, “En dat kan hier zeker met alle speeltoestellen zoals de Kabelbaan en het Speelhuis met de touwen.”

8A0E0F5E-60BF-4891-A009-86B4D2EEDA96_1_201_a

Morgan (7) kwam voor het eerst een kijkje nemen toen ze 6 jaar was. Nu speelt zij hier ook al meer dan een jaar. Zij kijkt eerst wie er zijn en gaat dan lekker mee spelen. Haar favoriete speeltoestel is de kabelbaan en de activiteit die elke dag dat Jeugdland open is wordt georganiseerd. “Vandaag is het kleien, soms graffiti of met een verjaardagspartijtjes gaan we hier ook wel tie dye op een t-shirt of cup cake bakken. Ik heb een jaarabonnement en bouw ook in het huttendorp. De bandenschommel en het skelteren vind ik ook super. Vorig jaar ging ik de bocht om en toen botste iemand tegen mij aan en had ik ineens een hele snelle skelter.”

AA592DCE-40B8-4A77-BF06-3F0DBB0BE45D_1_201_a

Alyssa (10) en Kimberly (11) zijn hier eigenlijk altijd samen. Als de een naar Jeugdland gaat dan komt de ander ook. De leukste plekken op Jeugdland vinden zij de skelterbaan en de kabelbaan. “Wij hebben een hutje waarin we ook veel samen spelen. Ook de glijbaan vinden we leuk omdat we op verschillende manieren van de glijbaan gaan. We houden van buitenspelen en de mooie natuur hier. Vervelen doen we ons hier nooit. Soms gaan we picknicken want er zijn hier heel veel leuke plekjes waar je kan picknicken. Als we binnen zijn dan willen we eigenlijk het liefst kleien En jammer genoeg is het nu bijna de laatste dag van de week. Volgende week zijn we er weer op woensdag, vrijdag en zaterdag!”

9B7F788D-2DC8-454F-8B74-E7AF23E3B2AD
Scroll naar boven