Kinderboekenweek 2021

Deze week staat in het teken van de Kinderboekenweek. Tijdens deze week probeert Jeugdland zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om kinderboeken te lezen en te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden. Zo kunnen kinderen uitgelezen boeken meenemen naar Jeugdland en ruilen met andere kinderen.

In samenwerking met Kinderzwerfboek kunnen kinderen in ons clubhuis het Kinderzwerfboek Station vinden die sinds deze week weer mooi is aangevuld met nieuwe boeken. (Samen) Lezen is, naast dat het leuk is, belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat lezen een positieve invloed heeft op onder andere de woordenschat en zelfvertrouwen. Naast dat het de ontwikkeling bevordert, laat het kinderen ook kennis maken met de wereld. Werken aan de ontwikkeling is een van de kernwaarden van Jeugdland, waar wij met z’n allen bezig zijn met veel meer dan alleen spelen en bouwen.

Nieuwe Kinderzwerfboeken Jeugdland

Worden wat je wil: boekentips

Het thema van de Kinderboekenweek 2021 ‘Worden wat je wil’ laat kinderen nadenken over hun toekomst. Zo wordt er aandacht besteed aan wat kinderen later willen worden en welke schoolvakken hen interesseren. Ook wordt er aandacht besteed aan het Kinderboekenweekgeschenk. Bij een aankoop van minimaal €12,50 krijg je een gratis boek!

Het maakt niet uit wat je achtergrond is of waar je vandaan komt, ieder kind verdient de kans om te worden waar hij of zij van droomt. Van dokter tot astronaut tot brandweerman. Kinderen fantaseren vaak op jonge leeftijd al over wat ze willen worden. In deze blogpost vind je een paar boekentips over beroepen. Heb je zelf een aanvulling? Laat het ons dan vooral weten! En kom ook eens langs bij ons Kinderzwerfboek Station en laat je meenemen in de magische wereld van de boeken!

Otje Kinderboekenweek Jeugdland

Otje is een meisje dat samenleeft met haar vader Tos. Haar vader is een geweldige kok, maar heeft geen papieren. Ook kennen Otje en Tos een heleboel dierenvrienden. 

Minoes Kinderboekenweek Jeugdland

Tibbe is een journalist die door zijn verlegenheid zijn baan dreigt te verliezen. Minoes, die vroeger een kat is geweest en met katten kan praten, probeert hem te helpen. 

Meester Bakkebaard Kinderboekenweek Jeugdland

Meester Bakkebaard is grappig en verzint bijzondere plannen. Zo doet hij samen met de klas mee aan een wedstrijd. Met meester Bakkebaard is het nooit saai op school. 

 

De Waanzinnige Tandarts Kinderboekenweek Jeugdland

Er is een nieuwe tandarts in de stad van Alfie. Alfie probeert de tandarts zo veel mogelijk te ontwijken. De nieuwe tandarts ziet er namelijk behoorlijk eng uit.

Meer boekentips? Bekijk hier nog meer kinderboeken bij het thema ‘Worden wat je wil’!

Scroll naar boven